25 Haziran 2016 Cumartesi

Göcek'te haftasonu


Göcek yat turizmi ile ünlenmiş, minnacık kasabanın içinde 2 büyük marinası olan tatlı bir kasaba. Sahil boyu ve bir arka paraleli cafeler, restoranlar, hediyelikçiler, giyim mağazaları ve pastaneleri ile dopdolu ve canlı. Yine yat turizmi sebebiyle Carrefour, Migros, Macrocenter hepsi burada. Aradığınız herhangi bir şeyi bulamamanız pek mümkün değil :)



Göcek'e ulaşım oldukça kolay. Dalaman Havalimanı'ndan Fethiye yönüne giden Havaş veya Muttaş'la 15 dk gittiğinizde Petrol Ofisi'nin olduğu yol ayrımında inebilirsiniz. Burası Göcek'in girişi oluyor ve taksiyle otelinize 2-3 dk içinde varıyorsunuz. Yaz zamanı hava çok sıcak olacağı için yürümek iyi bir alternatif olmayabilir.

D Resort ve arkada Marina
Göcek'in içerisinde kalacak pek çok pansiyon ve otel var. En gösterişlileri D-Resort ve Rixos. Bu ikisinin kendi plajları var, onun dışında civar plajlara gitmek için dolmuşa binmeniz gerekiyor. D-Resort, belli bir ücret karşılığında sizi kendi plajına da alıyor. Burası gerçekten çok güzel, cennet gibi bir plaj. Kumları Mısır'dan özel olarak getirilmiş, biraz irmik helvası kıvamında :) 

D Marin - Plaj
Plajın üzerindeki Q-Lounge Bar'ın manzarası gerçekten mükemmel. Biraz pahalı, ancak gün batımında bir şeyler içmek için değer. 

Q Lounge Manzara

D-Resort'un plajı akıntının aksi yönünde kaldığı için temiz de. Gidip görmedik, ama akıntı Rixos tarafına olduğu için oranın denizi zaman zaman teknelerden kaynaklı kirli olabiliyormuş. Kasabanın içinden diğer bölgelerden denize girilemiyor malesef. Civardaki en güzel plaj ise İnlice Plajı.

Göcek'te sahil boyu restoranlar olduğundan bahsetmiştim. Biz Göcek'te olduğumuz 2 günde de öğlen yemeği için Papyon'a gittik. Kumrusu ve ekmek arası köftesi gerçekten nefis. Buzdolabı da ufacık bir büfeden beklenmeyecek kadar iyi çalışıyor, içeceklerimiz her seferinde buz gibi geldi, o sıcakta ne de iyi geldi..

Papyon - Ekmek arası köfte
Papyon - Kumru
Akşam için ise yine sahil boyunca sıralanmış mekanlardan birini seçebilirsiniz. Biz Göcek'in diğer marinasının içindeki restoranları tercih ettik. Bir akşam Dim Otel'in restoranında, diğer akşam da 2 gitarla canlı müziği de olan Güverte Restoran'da yedik. İkisinin de hem sıcak hem soğuk mezeleri lezzetliydi. Balık olarak yöreye ait bir balık olan Akya'yı tercih ettik ve pek beğendik. Güverte restoranın sahibi beyaz yakalı hayatından 10 yıl kadar önce istifa etmiş, Göcek'e yerleşmiş, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra bu restoranı ve yine Göcek'in içinde, dizaynını beğendiğimiz ancak içine girmeye vaktimizin olmadığı Blue Monkey Bar'ı açmış.

Midyeler sokak midyecisinden - tavsiye ederim-


Göcek'te yapılabilecek bir diğer aktivite ise, bir çok Ege ve Akdeniz tatil beldemizin de klasiği olan tekne turu! Biz, hangi tekneyi seçsek diye dolanırken karşılaştığımız orta yaşlı bir çift kendilerinin de 20 senedir Akdeniz F teknesiyle tur yaptıklarını ve çok memnun olduklarını söyledi. Böylelikle biz de Necdet Kaptan ve eşi Güler Hanım'ın Akdeniz F teknesine rezervasyon yapmış olduk. Ertesi gün 10'da başlayan tekne turumuz gayet keyifli geçti. Necdet Kaptan'ın mangalda isteyene balık isteyene köfte servisiyle karnımızı doyurduk. Mangal kokumuz biraz yayılmış olabilir, çünkü yan teknedeki turistlerin de canı çekti, kaptanımız ve eşi onlar için de pişirdi :) Bu keyifli tekne turumuzun akşam 6 gibi sona ermesiyle biz de haftasonu kaçamağımızın son aktivitesini tamamlamış olduk.

Akdeniz F teknesi
Bedri Rahmi Koyu - Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun çizdiği balık
Teknede mangal balığımız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder